Srušila s trona Bijonse i Megan Markl: Bili Ajliš je stilska ikona 2019.

Back stage

Kao osoba koja se zbog svog stila najčešće pretraživala na Guglu u 2019. pokazala se mlada pjevačica Bili Ajliš.

Prepoznatljiva po svojoj vrećastoj odjeći, u svijetu gdje crvenim tepihom koračaju Timoti Čalamet, Rijana, Megan Markl i Bijonse, Bili Ajliš zasjela je na prijesto modnih ikona u protekloj godini.

Sa svojih 17 godina, Bili je u godini na izmaku bila nominovana za šest Gremija i osvojila dvije AMA nagrade. Nižući muzičke uspjehe, mlada pjevačica redovno se pojavljivala u ekstravagantnim kombijacijama.

Zablistala je noseći Barberi od glave do pete, pjevala je na Šanelovoj reviji, a fotografirala se i s Alesandrom Mičelom, a sve to dovelo je mladu pjevačicu do 1. mjesta na Guglovoj listi.

Odrasla je u Los Angelesu u porodici muzičara i glumaca, veći dio života je bila vrlo blizu siromaštva, a roditelji su je uvijek podsticali na kreativnost.

EP-jem „Don’t Smile at Me“ iz 2017. postala je popularna, a svojim prvim albumom „When We All Fall Asleep, Where Do We Go?“, postavila je rekorde prodaje.

Rasprodala je britansku turneju za 2020., singl s albuma „Bad Guy“ zasjeo je na prvo mjesto Bilbordove liste Hot 100 te tako zamijenio „Old Town Road“ Lil Nas X-a, koji je na toj poziciji bio devetnaest nedelja. Bili Ajliš ističe se unikatnim muzičkim stilom, kojim osvaja sve više ljudi iz dana u dan.