Gansi tuže pivaru zbog piva Guns N’ Rose

Back stage

Popularni rok bend Guns N’ Roses tužio je pivaru iz Kolorada za kršenje autorskih prava zbog naziva piva Guns N’ Rose, jer smatra da će to zbuniti kupce koji bi mogli pomisliti da ta grupa sarađuje s pivarom.

U tužbi na sudu u Kaliforniji, „Gansi“ su naglasili da su pivo tog naziva nanosi „nepopravljivu štetu“ i to „njihovom ugledu, zaštitnom znaku i poštenoj poslovnoj praksi“.

Iz benda su poručili da pivnica „ne bi smela da nastavi da prodaje proizvod koji krši autorska prava niti da trguje na osnovu ugleda te muzičke grupe i slave bez njihove zvanične dozvole ili pristanka“.

U parničnom postupku potražuje isplatu štete i pravnih troškova.

Pivnica Oskar Blues, koja je deo „Canarchy Craft Brewing Collective“ nije imala komentara na optužbe. Prethodno je pokušala da brendira ime Guns N’ Rose, ali nakon protivljenja muzičara od tog poteza je odustala. Pivnica namerava da prodaje to pivo do 2020. godine.

Guns N’ Roses trenutno su na svetskoj turneji otkako su se ponovno okupili 2016. godine, a članovi Sleš i Daf Mekegan poručili su da pišu pesme za novi album, prvi nakon objave Chinese Democracy 2008. godine.