Ona je najuticajna osoba na društvenim mrežama

Nakon Rijane i Bijonse, američka rijaliti zvijezda Kajli Džener preuzela je titulu najuticajne osobe na društvenim mrežama. Samo jedna njena objava vrijedi million dolara

Sa više od 108 miliona pratilaca, nije iznenađenje da najmlađa članica porodice Kardašijan, 20-godišnja Kajli Džener zvanično je proglašena najuticajnom osobom na Instagramu.

Prema novim izvještajima koje je objavila kompanija za analizu društvenih medija D’Marie Analytics, Kajline objave imaju vrijednost veću od million dolara. Drugim riječima, ne samo da je ona najvjerovatnije najplaćenija osoba u njenoj pororidci, već za sve što objavi na Instagram, Tviter i Snepčet zaradi vrtoglavih million dolara.

Ujedno, to znači da je Dženerova najveći infuenser trenutno na društvenim mrežama, te da je svrgnula sa trona pop zvijezdu Bijonse.

A post shared by Kylie (@kyliejenner) on

Podsjećamo Kajli je vlasnica kozmetičkog brenda Kylie Cosmetics, a njeni sjajevi, karmini, rumenila i sijenke se prodaju širom svijeta.

Tokom proteklih 18 mjeseci, Kajli je od kozmetike zaradila 420 miliona dolara, te postala druga u porodici Kardašijan-Džener, nakon Kim, koja je prošle godine zabilježila neto prihod sa ponosnih 18 miliona dolara.