Glumci Igre prijestola: Na snimanju prvo provjerite da li vam je lik i dalje živ

Nova, sedma sezona Igre prijestola počinje 17. jula na HBO, a upravo su nove epizode bile povod za poziv novinarima iz celog sveta u londonski hotel „Korintia“, gde je održan veliki broj intervjua sa zvijezdama serije

Drugi sprat ovog hotela kompletno je bio preuređen i pretvoren u konferencijske sale i studija za intervjue. Sama organizacija djeluje kao dobro podmazana mašinerija iako je sve bilo puno i užurbano kao u košnici, i to je jasan pokazatelj koliko HBO očekuje od ove sezone.

Informacije o novim epizodama se čuvaju bolje od državnih tajni, stoga i pored ekskluziviteta i razgovora sa brojnim zvijezdama, ostali smo uskraćeni za sočne detalje. Što je u neku ruku dobro jer nam daje draž da istim intenzitetom pratimo razvoj situacija. Naročito kada se u obzir uzme da nema knjiga po kojima je početak serije zapravo rađen.

Ženski likovi su preuzeli vlast u većini Vesterosa i u ovih sedam epizoda nas očekuje rasplet. Među njima se nalazi i Jara Grejdžoj, koju glumi Džema Vilan i koja ne smatra da se Jara razlikuje previše od Sanse ili Deneris, glavnih dama koje se bore za prevlast.

– Takva pitanja mi često bivaju teška jer mislim da su sve žene snažne, a kod Jare je taj ton dodatno pojačan. Možda se način na koji dolaze do cilja razlikuje u nijansama, ali sve žene u seriji imaju cilj prema kojem idu – kaže Džema.

Ona, kao i Pilu Esbek (Juron Grejdžoj), ne razmišlja o kraju iako je ostalo još samo dvije sezone.

– Svaki put kada stigne scenario, prvu stvar koju uradimo svi na setu jeste provjera da li su naši likovi živi do kraja sezone. To je istovremeno i uzbudljivo i zastrašujuće – ističe Pilu u razgovoru za naš magazin, dodajući da ne može da vjeruje koliko je serija postala globalni fenomen.

Iako je već jednom ubijen u seriji, glavna zvijezda serijala Kit Harington (Džon Snežni) je u ranijem intervjuu izjavio da ne zna sudbinu svog lika. Međutim, iscurile su informacije da je potpisao ugovor za poslednje dvije sezone, odnosno 13 epizoda, što znači da je on tu do samog kraja.

– Ne jurim nagrade, niti išta veliko nakon završetka serije. Mislim da ću da uživam u smirivanju emocija i cijelog ludila koje trenutno prati Igra prijestola. Daleko od toga da sada ne uživam, ali ću uživati i u odmoru – kaže Kit.

Početak za mjesec i po dana

Sedma sezona imaće premijeru 17. jula i očekuje se da obori rekorde gledanosti. Ovo će biti druga sezona koja se neće oslanjati na knjige po kojima je rađena, već je Džordž Martin učestvovao samo kao savjetnik. On trenutno piše nastavke knjiga, ali se ne zna da li će one imati isti kraj kao u seriji.

Takođe, ovo je prva sezona od samo sedam epizoda, ali prema svjedočenju glumaca, to što je sezona kraća donijeće samo još više uzbuđenja.