Koliko košta noćenje na najizolovanijem privatnom ostrvu?

Vode oko privatnog ostrva su zaštićene, a iskustvo ronjenja u čarobnom i netaknutom okruženju je neponovljivo

Gladen je privatno ostrvo u Karipskom moru kraj Koralnog grebena Belizea. Riječ je o jednom od najljepših mjesta na svijetu ispred kog se jednom godišnje skupljaju najveće žive ribe na svijetu – kit ajkule

Vlasnici tvrde da je Gladen najizolovanije privatno ostrvo na svijetu. Do ostrva se može stići gliserom ili privatnim helikopterom iz sela Plasensia u Belizeu koje je udaljeno tridesetak kilometara. Komšije su vam samo ptice i ribe, a luksuzna vila od 278 kvadratnih metara može da smjesti četiri osobe.

Iz svake prostorije se pruža pogled na okolinu, a u svakom trenutku na raspolaganju vam je diskretno osoblje koje će vas poslužiti, organizovati ronilačku turu ili se pobrinuti za neku drugu vašu želju.

Kuvar, menadžer i batler smješteni su na ostrvu tik do Gladena, a udaljeni su svega dva minuta vožnje brodom. Do vas će doći samo ako ih pozovete.

Za iznajmljivanje ovog ostrva treba izdvojiti i više novca. Noćenje na Gladenu za dvije osobe iznosi oko 2.500 evra, a da biste uživali u privatnom raju potrebno je da rezervišete minimalno četiri noćenja.