Ivanka Tramp zatvorila svoj modni brend

Karijere

Kćerka američkog predsjednika Donalda Trampa, Ivanka Tramp, odlučila je da zatvori svoj modni brend

Ivanka se udaljila od kompanije prije godinu dana kada je ušla u Bijelu kuću i postala savjetnica. Svoj brend je osnovala 2014. godine, ali je vremenom postala frustirana zbog poteškoća vezanih za izbjegavanje mogućeg sukoba interesa.

Iz kompanije je saopšteno da odluka o zatvaranju nema nikakve veze s uspjehom brenda te da je bazirana samo na Ivankinim željama da ostane u Vašingtonu na neodređeno vrijeme. Nakon 17 mjeseci provedenih u Bijeloj kući, Ivanka je izjavila da ne zna kada će i da li će se uopšte vratiti biznisu.

Njena modna karijera je počela 2007. godine kada je osnovala brend za nakit. U narednim godinama je svoj biznis proširila na obuću, odjeću, torbe, naočale i drugo. Kada je odlazila u Vašington, Ivanka je dala instrukcije koje se odnose na zabranu međunarodnog širenja brenda, a kompanija je morala dobiti njeno odobrenje prije bilo kakvog dogovora s domaćim partnerima.

Kompanija je saopštila da je najbolja opcija gašenje jer se nije mogla širiti. Takođe, Ivanka nije pristala na prodaju kompanije trećoj strani.

Aktuelni ugovori s partnerima o licencama će važiti do isteka, tako da će se proizvodi još uvijek prodavati u SAD-u u prodavnicama kao što su Bloomingdales, Zappos i Amazon.