Alpina B7 je najbrži model u svojoj seriji

Limuzine

Tjuning partner kompanije BMW predstavlja svoju verziju sa 600 konjskih snaga, novog modela serije 7…

Sve dok ne dočekamo dan kada BMW odluči da zalepi M značku za prtljažnik svoje serije 7, bićemo zadovoljni Alpina B7 modelom. Alpina je zvanični BMW tjuning partner od šezdesetih godina prošlog vijeka, a kao mjera njihove bliske saradnje, samo nekoliko nedelja nakon globalnog predstavljanja sasvim nove 2020 BMW 7 Serije, pojavio se upravo taj model u Alpina verziji.

BMW bi po svemu sudeći trebalo da uči od Alpina dizajnerskog tima, jer prednji dio novog B7 modela ima neverovatni stil, sa horizontalnim elementima koji su smješteni ispod impozantne rešetke, dok su stranice dobile novi oblik, dodajući još više privlačnosti ovom novom modelu.

Što se snage tiče, B7 zadržava ručno rađeni twin-turbo 4.4 litarski V8 motor iz prethodne verzije. I dok on još uvek ima 600 konjskih snaga, prilagođavanja softvera za upravljanje motorom omogućavaju nam maksimalni obrtni momenat pri 2.000 rpm, umjesto 3.000.

To bi trebalo da rezultira boljim odzivom modela i bržim ubrzanjem kako kažu iz kompanije Alpina. Tjuner tvrdi da ovaj model od nula do sto kilometara na čas ubrzava za samo 3.5 sekundi, dok aero unapređenja maksimalnu brzinu pomjeraju na 329 sa 312 kilometara na čas.

Kao i ranije, B7 sada sadrži klasične i poznate Alpina točkove od 20 inča, dok tjuner nudi i nove, snažne i ultra lagane modele od 21 inča, koji smanjuju kilažu svakog točka za oko dvadeset procenata.

Interesantno je to što se Alpina kompanija više fokusirala na prefinjenost modela nego ranije. Kako bi umanjili nivo buke, posebno na zadnjem sjedištu, oni su instalirali zvučne štitnike u lukovima zadnjih točkova. Tu je i deblje, laminirano staklo koje nije smješteno samo napred, već sa svih strana.

Kao što se dalo očekivati, sva Alpina poboljšanja novog BMW modela reflektovana su u cijeni. Kada dostave krenu od ove jeseni, moraćete da platite 142.695 dolara za svoj model ukoliko ga želite. Imajte na umu da će samo nekoliko modela biti proizvođeno na godišnjem nivou, što govori u prilog činjenici da je ekskluzivnost veliki dio privlačnosti.