Potpisan ugovor za izgradnju prve faze autoputa na Koridoru 5c kroz RS

BiH

Predstavnici preduzeća Autoputevi Republike Srpske i konzorcijuma koji čine kompanije Integral inženjering iz Laktaša i Granit iz Skoplja potpisali su ugovor o izgradnji prve faze autoputa na Koridoru 5c kroz Republiku Srpsku, na pravcu između petlji Johovac (Tovira) i Rudanka (Kostajnica), u vrijednosti od 62,5 miliona eura

U ime investitora “Autoputeva Republike Srpske” ugovor je potpisao direktor tog preduzeća Dušan Topić, a u ime izvođača radova generalni direktor “Integral inženjeringa” Slobodan Stanković i direktor podružnice građevinskog preduzeća “Granit” Skoplje u Banjaluci Zoran Trajanovski.

Potpisivanju ugovora u Administrativnom centru Vlade Srpske prisustvovali su premijer Srpske Radovan Višković i ministar saobraćaja i veza Neđo Trninić.

Najpovoljniju ponudu na međunarodni javni poziv za realizaciju ovog projekta dostavio je konzorcijum koji čine Integral inženjering iz Laktaša i Granit iz Skoplja.

Ovaj konzorcijum je realizovao jedan od najznačajnijih infrastrukturnih projekata u Republici Srpskoj – autoput od Banjaluke do Doboja.

Prema planovima preduzeća Autoputevi, autoput na koridoru 5c biće izgrađen u četiri faze, a prva predviđa gradnju dionice od oko šest kilometara.