Rimac o projektima u Livnu: Cilj je da ovaj kraj ne umre

BiH

U Livnu je u organizaciji Linnovate Business Parka održana godišnja konferencija NEXT.

Cilj konferencije je široj publici predstaviti rad Linnovatea, privući nove korisnike, učvrstiti poslovne veze i poznanstva ali i ostvariti nova s mnogobrojnim domaćim i međunarodnim javnim i privatnim institucijama/organizacijama.

Jedan od panelista na ovoj konferenciji bio je i livnjak Mate Rimac, jedan od najuspješnijih poduzetnika s ovih područja koji je suosnivač Linnovatea u Livnu.

Kako je rekao Rimac, cilj je da “ovaj kraj ne umre u potpunosti, da to nekako okrenemo da ide u smjeru rasta, da se vrati dio ljudi i da ovi iz dijaspore dođu i donesu neka svoja iskustva i možda kapital”.

– Kroz Linnovate pokušavamo pomoći ljudima koji već imaju svoje projekte ili žele imati, da oni brže mogu stasati, da se mogu brže razvijati, pomažemo im finansijski ali i savjetom i kroz projekte i da se oni mogu prijaviti na druge stvari – rekao je Rimac u izjavi za RTV HB.

Prema njegovim riječima, već imaju dosta dobre rezultate, „već se dosta toga pokrenulo, stvorilo radnih mjesta dosta“.

Inače, brojni privrednici prepoznali su važnost Linnovatea i uključili se u ovu priču. Do sada su iz ovog projekta posao pokrenula 24 startupa.