Proizvodi iz Republike Srpske uskoro u Lincu

Polovinom maja u Lincu će biti otvoren izložbeno-prodajni prostor “Šou rum” u okviru kojeg će preduzeća iz Republike Srpske izložiti svoje proizvode namijenjene za tržište Austrije, Njemačke i Češke, saopšteno je iz Područnoj privrednoj komori Banjaluka.

Otvaranje ovog prostora u Lincu dogovoreno je na današnjem sastanku u Područnoj privrednoj komori Banjaluka, kojem su, osim rukovodstva Komore, prisustvovali i ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić, šef Predstavništva Republike Srpske u Austriji Mladen Filipović, predsjednik Inicijative za jugoistočnu i istočnu Evropu Aleksandar Čenić, te predstavnici privrednih društava koja će izlagati u Lincu.

Iz Područne privredne komore navode da su na sastanku usaglašeni termini i načini transporta eksponata, kao i završne faze uređenja prostora.

Područna privredna komora Banjaluka, u saradnji sa Predstavništvom Republike Srpske u Beču, obezbijedila je poslovni prostor od 500 metara kvadratnih izložbenog i prodajnog karaktera u Lincu sa ciljem promocije interesa i potencijala naše privrede u inostranstvu.