Stalone prodao voljenog psa jer nije imao šta da jede

Glumcu Silvesteru Staloneu, koji je svjetsku slavu stekao ulogom u legendarnom Rokiju, na početku karijere nisu baš cvjetale ruže

Stalone je imao prilično težak život prije uloge koja je sve promijenila. Na raznorazne načine se snalazio za hranu, a u jednom trenutku je ostao bez krova nad glavom, pa je danima spavao na autobuskoj stanici. Ipak, kako je i sam priznao, na najniže grane je pao kada je u svoj toj muci prodao svog psa za 40 dolara nekom neznancu kako bi imao šta da jede.

– Kada sam imao 26 godina bio sam švorc, budućnost nije bila svijetla, posjedovao sam dva para pantalona koje mi nisu bile taman, cipele su bile pocijepane, a snovi o uspjehu činili su se dalekim poput Sunca. Ali, imao sam svog psa, mog najboljeg druga, povjerenika koji se uvijek smijao mojim šalama. Bio je jedino živo biće na svijetu koje me je voljelo zbog onoga što jesam – napisao je Stalone na Instagramu.

Ako vas ovaj dio glumčevog pisanija nije rasplakao, onda pripremite maramice.

– Obojica smo bili mršavi, gladni i živjeli u jeftinoj sobi iznad stanice metroa. Kada su stvari postale stvarno gadne, morao sam da ga prodam za 40 dolara zato što nisam imao pare za hranu. I onda, poput pravog čuda, uspio sam da prodam scenario za Rokija i da ga vratim nazad. Njegov novi vlasnik je znao da sam očajan i platio sam za njega 15.000 dolara. Vrijedio je svake pare – objasnio je glumac.

Film Roki je uspio da osvoji čak tri Oskara (za najbolji film, najbolji scenario i najbolju režiju), a njegov kudravi prijatelj je glumio u prva dva dijela. Uginuo je 1981. okružen ljudima koji su ga voljeli.