Sestre Kardashian enormno zarađuju na Instagramu

Društvene mreže već dugo su jedan od izvora zarade poznatim osobama, a to na najbolji način iskorištavaju sestre Kardashian koje zahvaljujući objavama na Instagramu zarađuju vrtoglave iznose

Michael Heller osoba je zadužena za poslove sestara Kardashian na društvenim mrežama i za US Weekly otkrio je koliko zvijezde reality showa „The Kardashians“ zarađuju po objavi na društvenim mrežama.

Heller kaže kako pojedini brend mora platiti pola miliona dolara ako želi da ih Kim Kardashian predstavi na svom Instagramu, a ta cijena je tako visoka jer Kim ima najviše pratilaca na Instagramu, čak 94.8 miliona.

Njene sestre imaju manji broj pratilaca i zato zarađuju manje. Khloe i Kourtney za oglašavanje nekog brenda na Instagramu zarade 250 hiljada dolara jer nemaju tako veliku vojsku obožavatelja. Khloe na ovoj društvenoj mreži prati 64.1 miliona, a Kourtney 54.3 miliona.

Sestre Kardashian ne pristaju promovisati bilo kakav proizvod, kaže Heller i dodaje kako na društvenim mrežama reklamiraju samo ono što se uklapa u njihov način života.