Ovo je najskuplja utakmica na svijetu

Sport

Mnogi bi rekli da je finale Lige šampiona prema svim merilima iznad bilo koje druge utakmice, međutim, ako to i dalje mislite, varate se.

U pitanju je duel koji su odigrali Aston Vila i Derbi kaunti za ulazak u Premijer ligu, a procjenjuje se da će pobjednik ovog susreta u slučaju preživljavanja jedne sezone u eliti inkasirati oko 400.000.000 eura!

Nekadašnji šampion Evrope pobijedio Derbi sa 2:1 za povratak u elitu posle tri sezone.  Prošle godine su stali na poslednjem stepeniku, Slaviša Jokanović ih je s Fulamom baš na Vembliju sapleo i sprečio da se vrate u elitu, ali su ovog puta Lavovi iz Brimingema naučili lekciju.

Samo da se vratimo unazad, pobjednik meča na „Vembliju“ će za početak osvojiti ček sa 200 miliona eura (oko 180.000.000 funti iznosi ukupna nagrada). No to je tek dio onoga što se otvara kao prilika, jer igranje u Premijer ligi je potpuno drugačija dimenzija od Čempionšipa, budući da se ogroman novac dobija od TV prava. Baš zato je ova utakmica u finansijskom smislu jedno veliko „biti ili ne bitiĆ.