Mishka Bosco bar na Crvenom trgu

Living

Više od 2.000 sijalica sa potenciometrima i tkanina idealna za pravljenje selfija ispunjavaju grandiozni enterijer ovog koktel bara na moskovskom Crvenom trgu u Rusiji.

Smješten unutar slavnog GUM tržnog centra koji datira iz 19.vijeka, Mishka Bosco bar skoro je renoviran od strane Sundukovy Sisters, lokalnog studija koji vode sestre bliznakinje, Irina i Olga. Duo je želio da kreira savremeni prostor koji je omaž originalnim gipsanim detaljima na zidovima i plafonima ovog enterijera.

“Morale smo pažljivo da popunjavamo ovaj prostor, što je bilo od ključnog značaja, kako ne bismo zasjenile njegove zidove, već ih pročistile. Odlučile smo se za minimalizam sa ekspresivnim detaljima, što je ovaj prostor povezalo sa jedinstvenim istorijskim naslijeđem”.

Bar se sastoji od serije prostora povezanih velikim, dekorativnim gipsanim lučnim prolazima. Dizajnerski tim se odlučio da gips ostavi takvim kakav jeste, kako bi kreirali kontrast sa ostalim materijalima koji su korišćeni u prostoru, poput mermernih površina stolova, dekorativnih drvenih furnira i poliranog nerđajućeg čelika.

Na samom ulazu, reflektivni blok stepenastog prostora za sjedenje kreiran od nerđajućeg čelika pozdravlja vas sa svoje centralne pozicije. Aranžiran u stilu zigurata, sa sužavanjem koje se kreće prema vrhu strukture, blok za sjedenje inspirisan je mauzolejem koji se nalazi na Crvenom trgu. On igra ulogu mjesta za sjedenje tokom dana i plesnog podijuma tokom večernjih časova.

Prostor je teatralno osvijetljen reflektorima, kao i redovima sijalica sa potencionetrima koje krase grandiozne lučne prolaze i stubove enterijera. “Centralna veza između spoljnog i unutrašnjeg svijeta jesu 2.050 sijalica, koje reflektuju fasadnu iluminaciju GUM tržnog centra. Veličanstveno vidljivi kroz spoljne prozore, ovi elementi privlače goste svojim komforom tokom večernjih časova”, objašnjavaju sestre.

Reflektivni materijal koji se presijava u bojama duge akcentuje donji dio bara i krasi kutkove. “Kada se ovaj efekat vidi na kameri, selfiji se prave u nedogled, što nam osigurava interesovanje koje ćemo zadobiti preko društvenih mreža”.

Kao kontrast minimalističkim komadima namještaja i reflektivnim elementima, studio je odabrao velike starinske stolove i lustere, u formi omaža istoriji građevine.