Na prodaju penthaus u čuvenom tornju sa satom

Living

Ako vam neko kaže da ne možete kupiti vrijeme, penthaus smješten u tornju sa satom u San Francisku, želi da vam dokaže suprotno. Smješten u samom srcu South Beach dijela grada, četvorospratni stan sa trista kvadrata, originalno je konstruisan 1907.godine. U svoje zlatno doba, ovaj dom je bio dio sjedišta litografske kompanije, najveće na Zapadnoj obali u to vrijeme. Jedinica je izgrađena kao umjetnički studio neke vrste, gdje bi dizajneri mogli da rade na svojim projektima u privatnosti, sa izobiljem prirodne svjetlosti. Sada, kao svojevrsno istorijsko obilježje grada, ovaj stan se može kupiti po cijeni od 6 miliona dolara.

Danas, prostor izgleda malo drugačije: stanari zapravo mogu uživati u ekskluzivnom pristupu samom satu uz pomoć stepeništa, gdje lica sata hvataju prirodnu svjetlost i nude spektakularni pogled na zaliv i centar grada.

Unutra, dnevna soba i trpezarija, koje okupiraju glavni nivo, imaju originalne ciglene i betonske zidove, sa izloženim strukturnim gredama, kreirajući industrijsku estetiku koja nas asocira na porijeklo grada. Glavna spavaća soba, koja okupira svoj sopstveni sprat, ima spa kupatilo sa nešto modernijom, neutralnom estetikom. Obližnja dodatna spavaća soba takođe ima svoje privatno kupatilo.

Biblioteka i kuhinja se takođe nalaze na ovom spratu, ali je svakako glavni dio njegova fantastična terasa sa panoramskim pogledom na grad. Na gornjem nivou, nalazi se prostor koji služi kao kućna kancelarija ili igraonica. Četvrti nivo penthausa predstavljen je sobom sa satom, i smatra se draguljem čitave priče.

Vjerujemo da će ovaj penthaus jako brzo naći svoje nove vlasnike.