Mask: Uskoro testiranje superbrzog Starlink interneta

Good Idea

Tom prilikom je moglo da se sazna da građani satelitski internet mogu da očekuju već u 2020. godini.

Tako je najavljeno da privatna beta testiranja počinju za oko tri mjeseca, dok bi sa javnim beta testiranjima trebalo da se počne tri mjeseca nakon toga. Već ranije je moglo da se čuje da bi Starlink do kraja 2020. trebalo da postane dostupan u Kanadi i Sjevernoj Americi, te da će u ostale delove svijeta stići tokom 2021. godine.

Krajem prošle godine Musk je objavio tvit tvrdeći da je za tu radnju iskoristio Starlink satelitsku konekciju, a kompanija je od tada lansirala još šest serija od po 60 malih satelita koji kruže u nižoj Zemljinoj orbiti, i konstantno razmjenjuju signale, te ih šalju na stanice na matičnoj planeti. Našli su se u nižoj orbiti od geostacionarnih satelita za komunikaciju, tako da ne bi trebalo da utiču na njihovo funkcionisanje.

Pred kompanijom Space X su i dalje brojne prepreke, i komplikovan put do ispunjenja svih zadatih obećanja, a na prvom mjestu je priprema i lansiranje dodatnih Starlink misija, a u vrijeme koronavirusa. Konačni cilj je da se super-brzi obezbijedi internet po povoljnoj cijeni, i to za sve građane svijeta, što će biti posebno korisno za one koji ili nemaju internet konekciju, ili je vrlo loša.