FIAT Centoventi proglašen za “Najbolji koncept automobil”

Automobil

Svjetskom premijerom na Sajmu automobila u Ženevi 2019. godine, koncept automobil FIAT Centoventi je prišao temi električne mobilnosti sa inovativnim poslovnim modelom: u isto vrijeme je i minimalistički i potpuno prilagodljiv, što se tiče svih njegovih detalja i u bilo kojoj fazi njegovog životnog ciklusa.

Imaće samo jednu šemu boja, koja se može prilagođavati korišćenjem „4U“ programa, sa izborom između 4 krovna pokrivača, 4 branika, 4 felni i 4 boje karoserije.

Dodaci u unutrašnjosti se mogu mijenjati i mogu se instalirati u režimu „priključi-i-koristi“ – od instrument table i prostora za odlaganje raznih predmeta do sedišta i dječjih sjedišta – direktno od strane kupca.

Spoljašnjosti se mogu omotati, branici su prilagodljivi, i različiti krovni pokrivači su dostupni kako bi se preoblačio sa promjenom godišnjih doba ili prema ličnim ukusima.

Čak je i domet modularan: inovativna arhitektura baterije znači da može da varira, u skladu sa određenim zahtjevima kupca, od 100 do 500 km, savršeno za vožnju u gradu ili za vikend pored mora ili u planini.