Ovo su zlatna pravila za uspjeh u poslu

Style

Korak po korak

Najuspješniji preduzetnici fokusiraju se na male korake. Nakon svakog novog, osvrću se na prethodni – kako bi iz njega nešto i naučili, a tek onda analizirajući stari, planiraju novi.

Dobra ideja

Dobri preduzetnici ne daju velike ideje, već se okreću ka tržišnim potrebama. Ideja može biti velika, možda i dobra za neko drugo tržište, no ako ne donosi profit, svako ulaganje u njenu realizaciju je beskorisno.

Komunikacija

Komunikacija s tržištem traje sve vrijeme, tako da uvijek možete osluškivati tržišne potrebe, te dobiti povratnu informaciju. Ako se njima ne sviđa vaš proizvod, onda on nije dobar za tržište na koje ste ga plasirali. Reagujte odmah i krenite u potragu ka novom tržištu.

Pravnik i knjigovođa

Veoma bitan dio vašeg poslovanja su odabir dobrog pravnika i knjigovođe. Pronađite pravnika kojem vjerujete, jer ćete tako dobiti i savjet o tome je li bolje otvoriti društvo s ograničenom odgovornošću ili preduzetničku firmu. Po konceptu lojalnosti birajte i knjigovođu, jer upravo je to osoba koja će znati baš sve o vašem poslovanju.

Društvene mreže

Najjeftiniji način oglašavanja danas su društvene mreže. Budite na Facebooku i Instagramu, na Google+ i Twitteru, na Pinterestu i Snapchatu… Počnite graditi svoju zajednicu.

Oprema

Preduzetnici, koji svoje račune naplaćuju u gotovini, dužni su da izdaju račun putem električnih naplatnih uređaja direktno povezanih s Poreskom upravom, a kako biste bili spremni za česte kontrole, potrebno je nabaviti odgovarajuću opremu. Tu je i neizostavna aplikacija za fiskalizaciju – kako biste uspješno slijedili sve propise.