Stiže novi najbrži Tesla sa tri motora

Automobil

Barem dok se u prodaji ne nađu automobili kao što su Rimac C_Two, Pininfarina Battista, Lotus Evija, i Tesla Roadster.

Model S Plaid predstavljaće vrhunac dosadašnje Tesline produkcije i sam vrh ponude ove električne limuzine koja je debitovala 2012.

Kako kažu u kompaniji Tesla, za pogon će koristiti tri elektromotora ukupne kombinovane snage preko 1.100 KS! To je, prema njihovim riječima, dovoljno da automobil od 0 do 96 km/h (0-60 milja na sat) ubrza za manje od 2. sekinde i da pređe četvrt milje (oko 400 metara) za samo 9 sekundi.

Maksimalna brzina će iznositi 320 km/h.

Jedan ovakav automobil će i te kako dobro doći Tesli da se suprotstavi rivalskom modelu Lucid Air. Naime, i Lucid Air takođe ima svoju “top” verziju sa tri elektromotora, koja je na testovima četvrtinu milje prešla za 9,3 s.

Takođe, Tesla ističe da je njegov Model S Plaid bolji na trkačkoj stazi i da je nedavno na stazi Laguna Seca u SAD zabilježio vrijeme 1 minut i 30.3 sekunde, što je za 3 sekinde bolji rezultat od onog koji je upisao Lucid Air.

Na kraju, ne i najmanje važno, treba napomenuti da će Model S Plaid imati zaista veliku autonomiju u vožnji, koja će prema riječima ljudi iz Tesle dostizati 520 milja, odnosno 836 km (takođe nešto bolji rezultat u odnosu na Lucid Air).

Sve ove sjajne karakteristike prati i odgovarajuća cijena, koja će u SAD startovati od 139.990 dolara. Prve isporuke kupcima planirane su za drugu polovinu 2021. godine.

Tesla Model S Plaid koštaće od 140.000 dolara.