Nokia izbacuje telefon za koji Vam “nikada više neće biti potrebna maska”

Mobilni

Sve što možemo vidjeti je Nokia telefon sa sličnim kružnim modulom kamere sa Zeiss brendiranjem koji sadrži četiri senzora kamere i LED blic.

Pored ovoga, zahvaljujući kućištu možemo uočiti redovne stavke i preptpostaviti da su sa jedne strane kontrola jačine zvuka, dugmeta za napajanje sa ugrađenim senzorom otiska prsta na levoj strani i namenskog dugmeta za Google Assistant na suprotnoj strani.

Dizajn izgleda slično poput nečega što očekujemo da se pojavi pod imenom Nokia X20, mada bi to mogla biti robusna verzija istog uređaja jer se u nekim publikacijama koje su se pojavile na internetu pominje “Nokia XR20”, gdje R stoji za robustan.

Nokia XR20 specifikacije

Kada je riječ o specifikacijama, očekuje se da će Nokia XR20 biti slična Nokia X20, mada tu i tamo ima određenih razlika.

Telefon bi mogao dobiti 6,7-inčni ekran sa FHD + LCD panelom rezolucije 2400 × 1080. Uređaj bi mogao napajati Snapdragon 480 čipset. Iako smo naišli na spisak koji prikazuje 6 GB RAM-a i 128 GB skladišnog prostora, moglo bi postojati nekoliko varijanti telefona zasnovanih na kombinaciji memorije i memorije.

Što se tiče optike, na poleđini imamo postavku sa četiri kamere, sa 48MP ili 64MP primarnim senzorom, dok bi na prednjoj strani mogao da bude pucač od 8MP.

Iako su ažuriranja softvera postala problem za Nokiju u nedavnoj prošlosti, očekuje se da će ovaj telefon raditi na Androidu 11 i možda će napajati bateriju kapaciteta 4.630 mAh sa USB priključkom za punjenje tipa C. Ostale funkcije uključuju prisustvo NFC-a, WiFi-ja, Dual-sim povezanosti i Bluetooth 5.1. Budući da će to biti telefon za sve vremenske prilike, možemo očekivati najmanje IP52 ocenu ili više. Cena Nokia X20 je 350 EUR za 6GB i 128GB.