Telekom i ove godine najvredniji telekomunikacioni brend u Evropi

COMPANY

Dojče Telekom se još jednom našao među najuspješnijim globalnim telekomunikacionim kompanijama, a kako se uspjeh kompanije ogleda u vrijednosti njenog brenda, Telekom je i ove godine proglašen za najvredniji telekomunikacioni brend u Evropi. Uz to, Dojče Telekom se ove godine našao na drugom mjestu na svjetskoj telekom sceni – na listi globalnih telekom brendova, Telekom je zauzeo drugo mjesto, iza američke kompanije Verizon, a pretekavši telekomunikacione gigante AT&T i China Mobile.

U Crnoj Gori DT Grupa prisutna je preko Crnogorskog Telekoma, koji je u oktobru prošle godine proslavio 15 godina „T“ brenda u našoj zemlji. Snaga brenda ogleda se u unutrašnjem osjećaju korisnika prema kompaniji. Upravo zahvaljujući inovativnim rješenjima i kontinuiranom unapređivanju korisničkog iskustva, Crnogorski Telekom, koji pod „T“ brendom posluje od 2006. godine, bilježi kontinuirani rast zadovoljstva svojih korisnika, a samim tim i snage brenda u Crnoj Gori.

Dojče Telekom Grupa je, prema posljednjem izvještaju „Brand Finance Global 500“, jedan od najvrednijih brendova na svijetu – vrijednost Telekom brenda procijenjena je na 60.2 milijarde dolara, što je za 18 odsto više u odnosu na prethodnu godinu i predstavlja najveću vrijednost brenda u njegovoj istoriji.

Britanska konsultantska kuća Brand Finance, svake godine procjenjuje najvrednije brendove na svijetu, a rast vrijednosti brenda Dojče Telekom Grupe objašnjava održivim ulaganjem u razvoj mreže i digitalnih tehnologija, kao i u korisničko zadovoljstvo, ali i visokim rastom broja korisnika, naročito u Sjedinjem Američkim Državama. Uz to, izdvojili su i napredak u razvoju i širenju 5G i optičke mreže.

Prema „Brand Finance Global 500“ izvještaju, osim što je na prvom mjestu među evropskim telekom brendovima, Dojče Telekom je zauzeo drugu poziciju na listi najvrednijih njemačkih brendova, pozicioniravši se odmah poslije Mercedes-Benza, a ispred Volkswagena i BMW-a.

Za najvredniji brend na svijetu proglašen je Apple, koji je u toj trci pobijedio Amazon i Google. Dojče Telekom se na ukupnoj listi od oko 5.000 svjetskih brendova koje Brand Finance procjenjuje, našao na 17. mjestu.