Hemofarm dobitnik priznanja „Top Employer ” za 2022. u BiH, Srbiji i Crnoj Gori

BUSINESS KLUB

Zahvaljujući uslovima koje pruža zaposlenima u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Crnoj Gori, institut „Top Employer” (Najbolji poslodavac) svrstao je Hemofarm u grupu najboljih poslodavaca u ove tri zemlje za 2022. godinu.

Hemofarm je jedina kompanija u Bosni i Hercegovini koja posjeduje ovaj sertifikat.

„Priznanje jeste rezultat konstantnog truda i rada na uspostavljanju što boljeg radnog okruženja za naše zaposlene, a poseban osjećaj za sve nas u Hemofarmu jeste što je naš rad prepoznat od strane instituta ovog ranga. Ulaganje u ljude, u sticanje novih znanja i vještina je uvijek uspješna investicija, jer biti lider podrazumijeva čitav spektar različitih aktivnosti u različitim oblastima, a u centru svakog uspjeha su upravo ljudi. Samo zadovoljni zaposleni mogu da teže uspjehu i ovo priznanje nam je pokazalo da smo na pravom putu”, rekao je Saša Urošević, direktor Hemofarma u BiH.

Priznanje se uručuje kompanijama posvećenim stvaranju jednakih prilika za zaposlene, onima koje pružaju mogućnost za sticanje novih vještina i pomažu izgradnju uspješne karijere u okviru inkluzivnog poslovnog okruženja. Hemofarm je, ovim priznanjem prepoznat po kreiranju dobrih uslova za svoje zaposlene, postupajući po najvišim svjetskim standardima.

Proces akreditovanja u oblasti najboljeg poslodavca obuhvatao je brojne analize i provjere usaglašenosti procesa kompanije Hemofarm, procedura, praksi, ali i konkretnih, realizovanih aktivnosti iz domena ljudskih resursa sa strogim kriterijumima, odnosno standardima iz oblasti kompenzacija, beneficija, zapošljavanja, razvoja zaposlenih, upravljanja karijerom, razvoja liderskih sposobnosti, obuke, treninge i ankete, procesa nagrađivanja, održivog razvoja, ali i mnogih drugih.

Kako je Štada grupa, u okviru koje posluje Hemofarm, ovo priznanje dobila i u Njemačkoj i Rusiji, ova kompanija svrstana je u kategoriju najboljih poslodavaca Evrope.

ANTRFILE: Top Employer

„Top Employer” („Najbolji poslodavac”) jedno je od najznačajnijih priznanja u oblasti Ljudskih resursa koje istoimeni renomirani međunarodni institut, sa sjedištem u Holandiji, dodjeljuje već 30 godina kompanijama koje ispunjavaju stroge svjetske standarde u odnosu prema svojim zaposlenima.