Wall Street: Banke i tehnološki sektor podigli indekse

Berza

Na Wall Streetu su u utorak indeksi porasli, što se ponajviše zahvaljuje rastu cijena dionica banaka i nekoliko velikih tehnoloških kompanija, no trgovalo se oprezno dok se čekaju podaci o inflaciji u SAD-u.

Dow Jones ojačao je 371 bod ili 1,06 posto, na 35.462 boda, dok je S&P 500 porastao 0,84 posto, na 4.521 bod, a Nasdaq indeks 1,28 posto, na 14.194 boda.

Na samom početku jučerašnjeg trgovanja S&P 500 i Nasdaq indeks bili su u negativnom, no u drugom dijelu trgovanja nadoknadili su gubitke, zahvaljujući rastu cijena dionica tehnoloških divova, kao što su Amazon.com, Apple i Microsoft.

S&P indeks bankarskog sektora skočio je, pak, gotovo 2 posto, dostigavši rekord od kraja 2019. godine jer su porasli prinosi na obveznice, s obzirom da će američka centralna banka uskoro početi zaoštravati monetarnu politiku.

Na azijskim su berzama u srijedu indeksi porasli, kao i na Wall Streetu dan prije, što se ponajviše zahvaljuje rastu tehnološkog sektora, no trguje se oprezno dok se čeka izvještaj o inflaciji u SAD-u.

MSCI indeks azijsko-pacifičkih dionica, bez japanskih, bio je oko 7,00 sati u plusu 1,2 posto.

Pritom je na Tokijskoj berzi Nikkei indeks ojačao 1,2 posto, dok su cijene dionica u Šangaju, Južnoj Koreji, Australiji i Hong Kongu porasle između 0,7 i 2 posto.