LG Electronics ulazi u kripto svijet

COMPANY

Južnokorejski LG Electronics službeno je dodao blockchain i kriptovalute kao nova poslovna područja.

LG je tokom svoje godišnje skupštine 24. marta dodao dva različita cilja vezana uz kripto. Ciljevi uključuju “razvoj i prodaju softvera temeljenog na blockchainu” i “prodaju i posredovanje kriptovaluta”, što dovodi do nagađanja hoće li LG uspostaviti neki oblik kripto berze.

Na pitanje o namjeri kompanije da pokrene vlastitu razmjenu ili platformu, portparol LG-a ublažio je bilo kakva nagađanja, rekavši:

“Još ništa nije odlučeno. Upravo smo na širok način spomenuli poslovne oblasti.”

Glasine o tome da LG namjerava stvoriti kripto berzu pojavile su se ranije ove godine kada je glavni izvršni direktor Bithumba Heo Baek-young potvrdio da berza radi s “velikom kompanijom” na razvoju tržišta nezamjenjivih tokena (NFT).

Tehnološki proizvođač je bio na putu usvajanja i integracije NFT-a, najavljujući ranije ovog mjeseca da sarađuje s blockchain tehnološkom kompanijom Kakao’s Ground X na predstavljanju linije pametnih televizora koji su u potpunosti sposobni za NFT.

LG je takođe najavio partnerstvo sa Seoul Auction Blue, online aukcionarom umjetnina, za provođenje daljnjih projekata vezanih uz umjetnička djela temeljena na NFT-u.