Airbnb razmatra uvođenje plaćanja smještaja u kriptovalutama

COMPANY

Generalni direktor kompanije Airbnb Brajan Česki (Brian Chesky) nedavno je na Twitter nalogu objavio da je uvođenje plaćanja rezervacija smeštaja kriptovalutama jedan od glavnih zahtjeva u ovoj godini.

Česki je 3. januara pitao svoje pratioce na Twitteru da mu daju predloge u vezi sa Airbnb platformom, te je iz toga zaključio da je očigledno najpopularniji zahtjev plaćanje u kriptovalutama. Veliki broj pratilaca glasao je za jasno isticanje cijena, program odanosti za stalne goste, isticanje novih cena za održavanje smještaja i bolju korisničku podršku.

Česki je rekao da su razmatrane i ideje vezane za različite tokene, pri čemu je vrlo vjerovatno da u budućnosti plaćanje Airbnb smještaja neće biti ograničeno na jedan ili dva tokena.

Dodao je, takođe, da je od 2013. godine Airbnb procesuirao isplate u vrijednosti od 336 milijardi dolara, piše sajt Crypto News.

Airbnb trenutno prihvata uplate Visa, MasterCard kartica, kao i putem Apple Pay, Google Pay ili PayPal platforme.

Česki je u septembru izjavio za Fox Business da je za Airbnb stiglo mnogo zahtjeva u vezi sa uplatama u kriptovalutama.

“Dobijamo mnogo zahtjeva. Ja ih dobijam već godinama i još nemam šta da najavim”, rekao je on tom prilikom.

Nakon što su se pojavili izgledi za izlazak na berzu, iz kompanije Airbnb je saopšteno da se prilagođava novim tehnologijama, uzimajući u obzir uspeh kriptovalita i blokčejna, prenosi Biznis.rs.

Ova kompanija je još 2016. godine otkupila aplikaciju ChangeTip za davanje bakšiša u bitcoinima.

Nedavni zaokret ka kriptovalutama podstaknut je konkurentima koji već imaju decentralizovane alternative za plaćanje bazirane na blokčejn tehnologijama kao što je platforma Travala.com.