Mihajlović: Privodimo kraju kapitalne projekte

BUSINESS KLUB

U složenom poslovnom ambijentu, koji je pod direktnim uticajem globalnih problema, ZEDP „Elektro-Bijeljina“ uspješno odgovara svim izazovima, kako strateškim, tako i svakodnevnim, što je rezultiralo znatno boljim poslovnim pokazateljima.

Pri kraju  je realizacija kapitalnog projekta i investicionog ciklusa od ukupno 45 miliona maraka,od čega su 30 miliona kreditna sredstva EBRD-a.

– Ovaj projekat podrazumijeva rekonstrukciju mreže i nabavku najsavremenije elektroenergetske opreme, što je dalo izuzetno velikog efekta i popravilo sveukupno poslovanje „Elektro-Bijeljine“- izjavio je Marko Mihajlović, direktor ZEDP „Elektro-Bijeljina“osvrćući se na rezultate ovog preduzeća.

On je istakao još nekoliko bitnih detalja koji su znatno uticali na visok nivo poslovanja.

   – „Nova mreža i oprema su doprineli da se značajno smanji broj zastoja i po tom pitanju bilježimo najbolje rezultate u posljednjih nekoliko godina.

Održali smo i nizak nivo distributivnih gubitaka, trenutno je oko 8 odsto, što je za preko 3% bolji rezultat od dozvoljenog nivoa koji je propisao Regulator.

Do sada smo ugradili i oko 40 hiljada „pametnih brojila“, što je bitan uslov za optimalno funkcionisanje našeg sistema.

Godišnji planski remonti najznačajnijih elektroenergetskih objekata idu po planu i preostalih 9 od ukupno 26 čvornih trafo stanica, biće remontovano u krajem avgusta i u toku septembra, kaže direktor „Elektro-Bijeljine“.

Shodno svemu rečenom, napredak se bilježi i po pitanju zanačajne dobiti u prvom polugodištu ove godine.

   – Sve pobrojano se pozitivno odrazilo i na naše finansijsko poslovanje, tako da smo u prvih šest mjeseci ove godine ostvarili dobit od oko 150 hiljada KM, čime je nastavljen trend pozitivnog poslovanja, što nam daje osnov i za još bolji krajnji godišnji pozitivan rezultat, te očekujem da ćemo premašiti prošlogodišnju dobit od 650 000 KM.

U toku su pregovori sa nivoa Elektroprivrede Republike Srpske za novi investicioni ciklus i kreditni aranžman, kojim će se nastaviti modernizacija objekata i mreže, što uliva optimizam u visok nivo standarda i poslovnog uspjeha“, naglasio je direktor Mihajlović.