Akcionarima „M:tela“ 40 miliona KM dividende

Telecom

Kompanija “M:tel” planira da u januaru naredne godine svojim akcionarima isplati 39,7 miliona maraka privremene dividende, a odluku treba da potvrde akcionari na skupštini zakazanoj za 23. decembar.

Privremena dividenda se raspoređuje srazmjerno na sve akcije društva, po principu da svakoj akciji pripada nominalni iznos od 0,080 KM, a dobiće je svaki akcionar koji taj status bude imao 13. januara naredne godine.

Za datum početka isplate privremene dividende utvrđuje se 20. januar 2023. godine”, navodi se u prijedlogu za skupštinu.

Podsjećamo, „M:tel“ je za devet mjeseci ove godine povećao dobit za deset miliona maraka u odnosu na isti period prošle godine, pokazuju zvanični podaci.

Dobit je sa 50,1 milion KM, koliko je iznosila za devet mjeseci prošle godine, porasla na 60,1 milion KM u tri kvartala ove godine.

Ako se ovi trendovi nastave, 2022. godina će za ovu kompaniju biti uspješnija nego prošla kada su prijavili profit od 74,3 miliona.

Već sada, dobit je na nivou cijele 2019. godine.

Većinski vlasnik „M:tela“ je  kompanija „Telekom Srbija“ iz koje su ranije najavili kako im je cilj da ove godine imaju prihode od 1,5 milijardi evra.