M:tel kupio Blicnet od Telekoma Slovenije

Telekom Srpske kupio je od Telekoma Slovenija kompaniju Blicnet u Banjaluci, a kompletna procedura oko preuzimanja jednog od većih kablovskih operatera za televiziju, internet i telefoniju u BiH biće završena za dva do tri mjeseca

Ovo je drugi kablovski operater koji je Telekom Srpske kupio u BiH, a čija se cijena još uvijek drži u tajnosti. Telekom Slovenije je 2. oktobra 2018. godine potpisao ugovor o kupoprodaji sa akcionarskim društvom Telekomunikacije Republike Srpske o prodaji 100 odsto udjela u Blicnetu Bosne i Hercegovine, zvanično je potvrdio i Telekom Slovenije.

Za sve postojeće korisnike Blicneta ništa se neće promijeniti, jer je M:tel preuzeo sve ugovorne obaveze koje ova kompanija ima.

Blicnet, kao član grupacije Telekom Slovenije, zauzima značajnu poziciju na tržištu BiH i u svojoj ponudi ima internet, fiksnu telefoniju i analognu i digitalnu televiziju. Ova kompanija godinama uspješno posluje u BiH, a samo u prošloj godini ostvarila je dobit od 2,57 miliona KM. Na kraju 2017. godine Blicnet je zapošljavao 104 radnika.

Blicnet ima prodajne objekte u nekoliko gradova u BiH, između ostalih, u Banjaluci, Sarajevu, Prijedoru, Gradišci, Kotor Varošu, Višegradu, Palama i drugim opštinama i gradovima. (Capital.ba)