Hemofarm obilježio 62 godine uspješnog poslovanja

COMPANY

Hemofarm je i u 2022. nastavio svoj rast i godinu završava sa izuzetnim poslovnim rezultatima, rečeno je na svečanom koktelu koji je regionalni lider u farmaceutskoj industriji upriličio za prijatelje, poslovne partnere i saradnike. Hemofarm je proslavio 62 godine uspješnog poslovanja, ističući da je dobro zdravlje svakog pojedinca osnovna misija kompanije i njeno najveće bogatstvo.

Najveći uspjeh u 2022. godini vezan je za poslovanje u izuzetno zahtjevnom ambijentu, u kom je kompanija Hemofarm isporučila svoje proizvode na sva tržišta na kojima STADA Grupa posluje, u količini koja je zahtijevana i kvalitetu koji se podrazumijeva. Od 2006. godine, od kada je Hemofarm dio STADA Grupa, investirano je preko 400 miliona EUR.

„Fokusirajući se na rast, inovacije i operativnu izvrsnost, nastavljamo da razvijamo Hemofarm kao modernu i odgovornu kompaniju. Slijedeći putokaze održivog razvoja, nastavljamo stazama koje nisu utabane i jednostavne, ali su naše jasno opredjeljenje. I dalje ćemo težiti da kroz unapređenje i razvoj Hemofarma, doprinosimo održivom razvoju cjelokupnog društva. Kada je riječ o poslovanju, nastavili smo da se krećemo uzlaznom putanjom. Ovu godinu završavamo sa 306 miliona proizvedenih pakovanja, što predstavlja porast od 6.8% u odnosu na prošlu godinu. Kao jedan od najvećih njemačkih investitora, i u ovoj godini smo nastavili sa investicijama. U Hemofarm Grupu u 2022. uloženo je oko 25 miliona EUR u strateške projekte. Naš portfolio je nastavio da raste, a najvažnije od svega je da smo ostali domaći i regionalni tržišni lider u održivom razvoju i najodlučniji borac za zdravlje ljudi“, poručio je dr Ronald Zeliger, generalni direktor Hemofarma, i dodao da je Hemofarm sačuvao lidersku poziciju na tržištu Srbije i Bosne i Hercegovine.

Prema njegovim riječima, Hemofarm je ne samo lider u farmaceutskoj industriji, već i rodonačelnik održivog, pametnog i odgovornog poslovanja na ovim prostorima. Posluje na četiri kontinenta i ima tim od oko 4000 zaposlenih. Hemofarm je prisutan na skoro 40 tržišta svijeta i ubraja se u najveće farmaceutske proizvođače ovog regiona.

„Pored svih uspjeha, posebno smo ponosni na Hemofarm fondaciju koja naredne godine proslavlja 30. rođendan. Njena istrajnost u borbi za zdravlje ljudi, dokaz je da posvećenost i vjera u svako dobro pojedinca, mogu promijeniti svijet i stvoriti bolje mjesto za život svih nas“, istakao je Zeliger ovom prilikom.