General Motors ne može da zadovolji veliku potražnju

AUTO

General Motors doživljava veliku potražnju za mnogim svojim vozilima u SAD, ali ne može da ih isporuči trgovcima dovoljno brzo.

GM u ovom trenutku nastavlja sa snažnom politikom podsticaja za kupovinu, i to se vidi jer je potražnja i dalje veoma visoka“, rekao je Rori Harvi (Rory Harvey), predsednik kompanije za Severnu Ameriku, na događaju u Lansingu u Mičigenu.

„Sada bismo mogli da prodamo skoro svaki proizvod koji možemo da napravimo”, prenosi Reuters.

Ali proizvođač automobila se suočava sa izazovima odlazne logistike nakon pandemije, posebno u isporuci vozila trgovcima, bilo drumskim putevima ili željeznicom.

„I dalje bismo željeli da poboljšamo našu dostupnost na terenu kod trgovaca. Uopšteno imamo dobar inventar, ali bismo željeli da neke od tih jedinica dopremimo našim trgovcima iz fabrika brže nego danas.“,  rekao je Harvi.

Harvi je odbio da kaže da li je prodaja najnovijih električnih vozila GM-a, GMC Hummer EV i Cadillac Lyriq, niža od očekivane, povezana sa problemima sa Ultium baterijama.

„Nisam siguran da želim da me citiraju kao da je Ultium usko grlo“, rekao je on.

Ti modeli, kaže, „išli su niz liniju u veoma ograničenim količinama (ali) gradimo zamah.“

„U maju i junu je bio dobar rast. Videćjemo još jednu promjenu u pogledu prodajnog učinka u drugoj polovini godine.“ Biznis.rs