Košarac: SЕT postao prepoznatljivo mjesto za diskusiju o razvoju energetskog sektora

BUSINESS KLUB

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac razgovarao je u Sarajevu sa direktorom SЕT-a Aleksandrom Brankovićem o organizaciji jubilarnog, petog Samita energetike Trebinje (SЕT).

Košarac je istakao da je Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH sa ponosom i ove godine, kao i svih prethodnih, porkovitelj ovog regionalnog događaja, koji je postao brend Trebinja, Hercegovine i Srpske.

– SЕT je u domaćim, regionalnim i evropskim okvirima postao prepoznatljivo mjesto za diskusiju o razvoju i budućnosti energetskog sektora, trendovima u ovoj oblasti, sa posebnim fokusom na obnovljive izvore energije- naveo je Košarac na svom Instagramu.

On je poručio da energetski sektor u Srpskoj bilježi impozantne rezultate zahvaljujući odgovornim politika institucija Srpske, koje ulažu ogromne napore za unapređenjem legislative i uslova za dalji razvoj i unapređenje ove oblasti. 

– SЕT i Balkan Solar Samit pozicionirali su Srpsku kao dobru adresu za razgovor i razmjenu iskustava u energetskom sektoru – istakao je Košarac.