NBA: Vestbruk MVP, D’Entoni najbolji trener

Sport

U noći između ponedeljka i utorka dodiјeljene su NBA nagrade za najbolje pojedince u sezoni 2016-2017.

Priznanje za najkorisnijeg igrača lige (MVP) dobio je plejmejker Oklahome Rasel Vestbruk. On je predvodio svoju ekipu do šestog mјesta u Zapadnoj konferenciji, prosјečno bilježivši nevjerovatnih 31.6 poena, 10.4 asistencija i 10.7 skokova po meču.

Tek drugi put u istoriji jedan igrač je uspio da dođe do tripl-dabl prosjeka u jednoj sezoni, a Vestbruk je takođe postavio rekord po broju tripl-dablova, pošto mu je to pošlo za rukom na ukupno 41 utakmici.

Majk D’Entoni proglašen je za najboljeg trenera sezone drugi put u karijeri, prethodno je istu nagradu dobio 2005. kada je bio u Finiksu.

Njegovi Hjuston Roketsi završili su sezonu sa učinkom 55-27 i stigli do polufinala plej-ofa, gdјe ih je eliminisao San Antonio.

Za najboljeg defanzivca sezone, očekivano je izabran Drejmond Grin, član šampionskog tima Golden Stejta. Grin je požrtvovanom igrom u odbrani dao nemjerljiv doprinos osvajanju titule, praktično nije bilo pozicije na terenu koju Grin nije pokrivao.

Janis Adetokumbo proglašen je za igrača koji je najviše napredovao, njegov saigrač iz Milvokija Malkolm Brogdon je najbolji ruki, za najboljeg „šestog igrača“ odnosno rezervu izabran je Erik Gordon iz Hjustona.

Dirk Novicki je dobio nagradu za najboljeg saigrača, Kemba Voker iz Šarlota je nosilac priznanja „Sportmanship“.

Legendarni Bil Rasel dobio je nagradu za životno djelo, i bio zaslužan za vjerovatno najduhovitiji momenat svečanosti, kada je prisutnim kolegama iz „Kuće slavnih“ poručio da bi ih „sve redom isprašio“.