Hrvati uvode trajna isključenja zbog otkaza igrača?

  • In Sport
  • 29. July 2017.
  • 39 Views
Hrvati uvode trajna isključenja zbog otkaza igrača?

Košarkaška reprezentacija Hrvatske nalazi se u nezavidnoj situaciji pred Evrobasket pošto je nastup za nacionalnu selekciju otkazalo četiri košarkaša

Poziv selektoru Aleksandru Petroviću otkazala su tri igrača koja će sledeće sezone nastupati u NBA ligi – Mario Hezonja, Ivica Zubac i Ante Žižić, i doskorašnji centar Cedevite Miro Bilan, što je posebno pogodilo selektora Petrovića.

Posle otkaza trojice centara (Zubac, Žižić i Bilan) hrvatska selekcija se nalazi u velikim problemima, zbog čega u tamošnjem Savezu traže adekvatno rješenje pred buduća reprezentativna okupljanja.

“Razmišljamo kako da riješimo taj problem. Neću prihvatiti činjenicu da neko ne želi igrati danas, a želi sutra. Savez mora naći način kako da odgovori na otkaze”, izjavio je predsjednik Košarkaškog saveza Hrvatske Stojko Vranković i dodao:

“Da sam ja igrač, ne bih volio sutra da vidim u reprezentaciji nekoga ko nije prošao ono što sam ja prošao. Ne mogu da prihvatim da neko nije spreman da pomogne ovo, a došao bi sledeće godine”.

Vranković je naveo primjer igrača Finiks Sansa Dragana Bendera kao pozitivan.

“S jedne strane imate Bendera, koji nakon ljetnje lige dolazi u reprezentaciju, a s druge one koji neće, ne mogu ili ne žele igrati nakon te iste ljetnje lige”, rekao je Vranković, ne navodeći imena, ali je jasno da se radi o pomenutoj trojci iz NBA lige.

Evrobasket startuje 31. avgusta a Hrvatska se nalazi u grupi C sa selekcijama Španije, Crne Gore, Češke, Rumunije i Mađarske.

Preporučujemo vam i sljedeće: