Ronaldo dobro prošao – 5 mečeva neigranja!

  • In Sport
  • 14. August 2017.
  • 47 Views
Ronaldo dobro prošao – 5 mečeva neigranja!

Najbolji fudbaler Real Madrida Kristijano Ronaldo suspendovan je na pet utakmica zbog guranja sudije

Ronaldo je u prvom meču Superkupa Španije zaradio crveni karton u 82. minutu, nakon čega je iznerviran odlukom gurnuo sudiju Rikarda de Bungosa Bengoečeu.

Portugalac je ušao sa klupe, postigao gol za 2:1, pa dobio žuti karton zbog skidanja dresa, da bi mu arbitar u sledećem napadu pokazao još jedan.

Kristijano je bio u duelu sa Samjuelom Umtitijem, pao je posle remplovanja i tražio najstrožu kaznu, ali je dobio drugu javnu opomenu, poslije čega je odgurnuo sudiju.

Po članu 96 za “blaže nasilje nad sudijom”, kako je Bengoečea i kvalifikovao ovaj incident u zapisniku, prijetilo mu je čak 12 utakmica kazne, ali ipak nije prošao toliko loše.

“Prvenstveno, igrač Real Madrida Kristijano Ronaldo kažnjen je jednom utakmicom zbog dva žuta kartona – prvi zbog skidanja dresa prilikom proslave gola, a drugi zbog simuliranja prekršaja. Klub je kažnjen novčano 350 eura, a sam fudbaler 850. Zbog drugog prekršaja, a to je kršenje člana 96 pravila o disciplini, dobio je suspenziju od četiri utakmice, klub je kažnjen 1.400 eura, a sam igrač 3.005”, saopštio je Fudbalski savez Španije.

Kazna koju je zaradio odnosi se na sva takmičenja u Španiji, što znači da će propustiti revanš sa Barsom u sriјedu, a onda i duele sa Deportivo La Korunjom, Valensijom, Levanteom i Real Sosijedadom.

Ekipa Zinedina Zidana trijumfovala je na ‘Kamp Nou’ sa velikih 3:1 i ima kapitalnu prednost pred drugu utakmicu.

Preporučujemo vam i sljedeće: