Jedan dan milijardera Ričarda Brensona

Style

O Brensonu znamo skoro sve – kako je osnovao konglomerat „Virgin Group“, koje poslovne savete daje, sa kim se povezuje, koje hobije i sportove obožava… Forbs (Forbes) njegovo bogatstvo procjenjuje na 5 milijardi dolara

Brenson nema namjeru da se penzioniše, i većinu vremena provede radeći na neprofitnim inicijativama. Šta drugo možemo da očekujemo od čovjeka koji se slikao sa svojim zaposlenim koji je zaspao na radnom mjestu?

Brenson ustaje u 5 ujutru svakog dana. „Rano ustajanje mi daje vremena da postignem sve, i dan mi protiče efektivno,“ kaže Brenson u svom blog postu.

Dosta vremena provodi sa porodicom i svi zajedno doručkuju. Kako sam kaže porodica mu je veoma važna, i daje mu energiju i priјe nego što započne radni dan.

Njegove omiljene aktivnosti uključuju i kajt surfing, plivanje, bicikliranje i tenis. Poznati su mnogi njegovi poduhvati, kao na primјer kada je 2010. godine trčao maraton u Londonu, obučen kao leptir. Godinu dana ranije surfovao je sa golom manekenkom na leđima.

U februaru se na talasima takmičio sa bivšim predsјednikom Amerike, Barakom Obamom.

„Ne postoji ništa kao osјećaj slobode, ushićenja i spajanja sa prirodom koji dolaze od kajt surfinga – i nevјerovatnog naleta adrenalina koji vam daje,“ napisao je u jednom blog postu.

Brenson ne ustaje rano samo zbog sebe već i zato što tada može da se čuje sa ljudima iz kancelarija koje su u različitim vremenskim zonama. „Mogu da prođem kroz mejlove priјe nego što se većina svijeta loguje,“ zaključuje Brenson.

U kancelariji, Brenson ne nosi fensi odijela i kravate. Tako je bilo i ništa se nije promijenilo kod Brensona. O tome je skoro i govorio za medije – „Mrzim kravate. Ne mogu čak ni da razumijem kako se kravata stavlja.“

Na poslu prati sve što se dešava vezano za „Virgin Group“, ali i na različitim društvenim platformama, čita vijesti, i u stalnom je kontaktu sa zaposlenima.

„Biti moderan biznis lider znači da imate prst na pulsu (događanja) i da tačno znate o čemu govorite. Ja sam uvijek na vezi sa svojim „Virgin“ timom.“