Ove knjige su napisali najbogatiji ljudi današnjice

Bilo da ste veliki obožavalac knjiga i redovno čitate ili uopšte ne volite književnost, ove knjige morate pročitati

Poslije njih možda nećete obogatiti svoj rječnik, ali smo sigurni da će vam se, nakon što ih proučite, pogled na svijet promijeniti.

Poslovanje brzinom misli Bila Gejtsa
S neto zaradom od čak 75 milijardi, Forbs je osnivača Majkrosofta u 2017. označio kao najbogatijeg čovjeka na svijetu. U svojoj knjizi Poslovanje brzinom misli, Gejts je podijelio sa svijetom to koje korake je morao da napravi da bi došao do mjesta na kom se sada nalazi, s posebnim akcentom na važnosti tehnologije u njegovom životu (prema njegovim riječima, biznis i tehnologija su neodvojivi). Iako je ova knjiga izašla sada već davne 1999. godine, ona i dalje ne prestaje da izaziva suprostavljene komentare u javnosti, a mnogi je koriste i kao priručnik za dostizanje uspjeha i novčane zarade do kakve je došao Gejts.

Kako da pobijedite u svijetu sporta Marka Kjubana
Vlasnik nacionalnog košarkaškog kluba Dalas maverik, koji je investirao u jednu od najgledanijih serija u Americi Shark Tank, Mark Kjuban je u svojoj knjizi podijelio najveće tajne zbog kojih je postao uspješan u preduzetništvu, a koje je prije toga dijelio samo s čitaocima na svom blogu (još jedan primjer toga kako digitalna komunikacija može da pospješi vaš posao). On je cijelom svijetu servirao svoju priču na tacni i otkrio kako je došao do uspjeha. Od spavanja na kauču kod prijatelja u dvadesetim godinama, do stvaranja sopstvene kompanije i do toga kako je postao multimilijarder. Sve to izgleda jednostavno u knjizi Kako da pobijedite u svijetu sporta. Međutim, ono što je javnost najviše iznenadilo jeste činjenica da Kjuban, kako je sam otkrio, nije znao da koristi ni računar, ali ga to nije spriječilo da pretekne konkurenciju, jer je neprestano učio o softverima koje je prodavala njegova kompanija i pokazao da se znanjem može pobijediti sve.

Misli kao šampion Donalda Trampa
Kolekcija eseja koju je napisao novi predsjednik Amerike i jedan od najuspješnijih mogula na svijetu govori o njegovom ličnom i profesionalnom uspjehu. Pored redova u kojima je Tramp pisao potpuno iskreno o svojim poslovnim iskustvima, knjiga Misli kao šampion sadrži i anegdote u kojima on preispituje učenje iz sopstvenih grešaka, suočavanje sa strahovima i još mnogo toga. Trampovo bogatstvo se procjenjuje na oko četiri milijarde američkih dolara, piše Forbs, ali da do ove zarade nije došao tako lako pokazuje život kakav je sadašnji predsjednik Amerike imao. Ni problemi s vladanjem u srednjoj školi, ni nemogućnost da ratuje u Vijetnamu nisu ga demoralisali, već su ga samo još više podstakli da uplovi u svijet biznisa. Danas mnogi Trampa nazivaju prvim čovekom svijeta, zato ne propustite da pročitate šta je Tramp imao da kaže javnosti prije nego što se našao u Bijeloj kući i usvojite one ideje koje vam se čine prikladnim i izvodljivim.