3 ključne navike svake uspješne poslovne žene

Većina poslovnih žena je ponosna kada može da pomiri poslovne sa privatnim obavezama i ima i uspješnu karijeru, ali i kvalitetno vrijeme za sebe, partnera, porodicu i prijatelje

Zvuči teško, ali ne mora da bude, kada u životu prihvatimo princip jednostavnosti i fleksibilnosti. Milica Stojiljković, savjetnik za lični i poslovni razvoj i komunikacije i autor sajta lepomije.rs, nam otkriva koje su tri ključne navike uspješne poslovne žene.

Pronalazi vrijeme samo za sebe

Da bi mogla da obavlja sve aktivnosti koje su dio njenog života, žena bi trebalo da nauči da svjesno njeguje svoj unutrašnji mir. Najuspješnije i najsrećnije žene uvijek pronađu vrijeme koje će posvetiti samo sebi, kada se opuste i rade ono što najviše vole. Tada buku, koju čine brojne obaveze, stišavaju i vraćaju se u ravnotežu. Ovakva navika je neophodna, jer ako se nikada ne odmara, žena će doći do tačke kada neće imati snage ni za posao, ni za prijatelje, partnera i porodicu. A to nikome nije cilj.

Fokusiraju se na rješenje umjesto na problem

Posvećenost kvalitetnom životu podrazumijeva i brojne nelagodne situcije. Uspješne žene ne troše vrijeme na bavljenje problemom, već odmah traže rješenje. One znaju da uvijek imamo opciju ili da prihvatimo problem i rješavamo ga ili da problem postane deo naše nezadovoljavajuće svakodnevice. U rješavanju problema, uspješne žene primjenjuju tehniku promjene fokusa, gdje svom mozgu šalju poruku koja je afirmativna i motivišuća umjesto negativne.

Uče i primjenjuju vještine dobre komunikacije

Kako bi dobro funkcionisale i na poslu i u životu, uspješne žene njeguju veštinu dobre komunikacije. Pored toga što grade dobar odnos sa sobom, one razumiju da su u stalnom odnosu sa drugim ljudima i da je važno da ta komunikacija bude uspješna i prijatna. Nekome je vješta komunikacija urođena vrlina, dok oni koji se sa njom nisu rodili svakako mogu naučiti kako dobro da komuniciraju, što mogu učiniti na predstojećem seminaru Lepo mi je.