Koliko možeš da zaradiš za sat vremena ako si Ilon Mask?

Milioneri

Jedan radni sat milijardera i inovatora Ilona Maska košta 900.000 dolara, prenosi B92

To su izračunali stručnjaci BI koji su uzeli u obzir njegovu desetogodišnju platu i podatak koji je sam iznio, a to je da radi 120 sati nedjeljno.

Vrijednost njegove kompanije Tesla porasla je prošle nedjelje 11 odsto. Neki procjenjuju da je Ilon Mask zaradio 1,43 milijarde dolara. U intervjuu za Njujork tajms Mask je govorio o svom radnom planu, a prijatelji mu već odavno govore da uzme odmor.

Slobodnu nedjelju nije imao od 2001. godine kada je obolio od malarije, a bilo je perioda kada po tri-četiri dana nije izlazio iz fabrike.

Mask je postao novi simbol za radoholičare jer je i na vjenčanju svog brata bio samo nekoliko sati i vratio se u kompaniju kako bi održao sastanke.

Činjenica je da je njegova vizija napravila od kompanije ono što je danas, ali njegov raspored natjerao je sve da se pitaju koliko vrijedi sat vremena Ilona Maska i koliko bi on izgubio ukoliko bi otišao na odmor.

Pretpostavlja se da je Mask “težak” 23 milijarde dolara, jer se njegova primanja u SapceX-u ne znaju. S obzirom da radi u prosjeku 17 sati dnevno, a da je tokom 10 godina zaradio 55,8 milijardi dolara, to znači da mu sat vrijedi blizu 900.000 dolara.

Ipak, on nema garancija za svoj prekovremeni rad jer njegova plata zavisi od ishoda. Ukoliko ispuni plan predviđen ugovorom, onda platu može da očekuje, ukoliko ne, plate neće biti.