Nova grana za sticanje dobiti: Astrološke aplikacije popularnije nego ikada ranije

  • In Mobilni
  • 2. September 2019.
  • 51 Views
Nova grana za sticanje dobiti: Astrološke aplikacije popularnije nego ikada ranije

U turbulentna vremena ljudska se bića često okreću instant rješenjima i uputstvima koja nude discipline kao što je astrologija, pa je tako i u posljednje vrijeme, što je doprinijelo tome da astrološke aplikacije postanu popularnije nego ikada prije.

To su primijetili i investitori, koji sve češće ulažu u horoskop startape, a u nadi da će uspjeti da unovče ljudsku potrebu za tumačenjem budućnosti. Eksperti već procjenjuju da bi tržište ovih aplikacija moglo da dostigne i ukupnu vrijednost od dvije milijarde dolara, ali podaci ipak ukazuju na to da je taj trenutak još uvijek daleko.

Iako App Store informacije ukazuju na veliki skok kada je potražnja u pitanju, većina korisnika i dalje nije spremna da plaća online astrološke usluge. To ipak ne znači da se na ove aplikacije ne troši, pa je tokom jula na 10 najpopularnijih horoskop aplikacija potrošeno oko 5,2 miliona dolara, što je skoro tri puta više nego u istom periodu prošle godine, kada su najpopularnije aplikacije ovog tipa generisale 1,8 miliona dolara. To znači da su astrološke aplikacije još uvjek na niskom nivou poslovanja, a za razliku od, na primjer, aplikacija za meditaciju, koje su prema nekim procjenama u posljednjem kvartalu 2018. generisale čak 30 miliona dolara.

Najpopularnija među astrološkim aplikacijama – Astrology & Palmistry Coach – preuzeta je 120 hiljada puta tokom jula, te skupila prihode od oko 1,6 miliona dolara. Druge četiri najpopularnije aplikacije ovog tipa su u istom periodu preuzete čak milion puta, što je još jedan od razloga da eksperti za ulaganja povjeruju da bi digitalna ezoterija mogla da postane unosno polje za sticanje dobiti.

Preporučujemo vam i sljedeće: