Analitičari tvrde: Novi iPhone 8 potpuno će promijeniti svijet telefona

Svaki put kada na tržište treba da izađe novi iPhone očekuje se novi skok u tehnološkom razvoju, ali izgleda da će iPhone 8 definitivno napraviti skok u razvojnoj fazi mobilne telefonije

O novoj “osmici” Gene Munster, analitičar Appleovih gadgeta, tvrdi kako će novi iPhone promijeniti postojeće paradigme, jer je super telefon baziran na “proširenoj stvarnosti”. To neće biti katalizator koji će drastično povećati prodaju Appleovih telefona, ali će u narednih nekoliko godina otvoriti put potpuno novim kompjuterskim paradigmama – rekao je Munster za CNBC.

Kombinacija vodstva u razvoju proširene stvarnosti, zajedno sa porastom Appleovih Poslovnih servisa, te dionice čine najboljima tehnološkim sektoru.

Stvari postaju vrlo komotne kada posložite Poslovne servise , upravo na temeljima proširene stvarnosti – rekao je Munster.

S druge strane, Paul Meeks, investitor u tehnološki sektor, rekao je kako, prije nego što ocijeni da su Appleovi Poslovni servisi posao vrijedan investiranja, želi u njima vidjeti više “clouda” i znatno više sadržaja.

Razvoj i planove Applea pomno prati Bloomberg, koji je na svojim stranicama objavio kako ta kompanija znatnu pažnju posvećuje segmentu kamere na iPhone-u, a posebno je interesantna AR optička tehnologija, koja upućuje da bi iPhone mogao imati neke od karakteristika “pametnih” naočara.