Brian Kwon novi CEO kompanije LG

Novi glavni izvršni direktor kompanije LG postao je Brian Kwon, dosadašnji rukovodilac LG-jevog odjeljenja LG Mobile Communications i Home Entertainment koji uključuje za južnokorejsku kompaniju posebno problematično odjeljenje za pametne telefone.

Od 1. decembra Kwon će osim za sektor pametnih telefona brinuti i za sve ostale sektore kompanije.

Promjene će se dogoditi i u samim LG-jevim dijelovima. Ispražnjeno mjesto u Home Entertainment odjelu popuniće Park Hyoung-sei, dosadašnji izvršni potpredsjednik u LG-ju u kojem je proveo 25 godina kao stručnjak za personalne računare, monitore, televizore i američko tržište.

Morris Lee, stariji potpredsjednik u kompaniji s desetogodišnjim iskustvom na području mobilnih uređaja i televizora preuzeće Mobile Communications odjel.

Osoba zadužena za buduću poslovnu strategiju kompanije (novostvorena pozicija CSO-a za koordinaciju poslovanja svih odjela i podružnica LG koorporacije) bit će William Cho, koji na tu poziciju dolazi iz LG-jeve američke podružnice. Glavni finansijski direktor kompanije (CFO) postaće Bae Doo-yong, koji već ima sedmogodišnje iskustvo u finansijskom odjeljenju.