HTC konačno predstavio novi smartphone otporan na vodu

Mobilni

Dugo najavljivani HTC Bolt, mlađi brat ovogodišnje perjanice HTC 10 ugledao je svjetlo dana. Obećava dobre performanse, ali i visoku cijenu.

Riječ je o metalnom uređaju koji je u potpunosti otporan na vodu i prašinu sa svojim IP57 standardom. Debeo je 8.09mm, ekran je 5,5-inčni QHD Super LCD 3 displej načinjen od 2.5D Gorilla Glass 5 stakla.

Pokreće ga oktakorni procesor Snapdragon 810 snage do 2.0GHz i 3 GB RAM-a. Internu memoriju čini prostor od 32 GB koji se može proširiti preko microSD kartice. Zadnja kamera je 16-megapiskelni senzor koji omogućava snimanje u 4K rezoluciji.

Prednja kamera je 8-megapikselni senzor koji omogućava snimanje u 1080p rezoluciji.

Novi HTC-ov pametni telefon nije opremljen univerzalnim 3,5-milimetarskim utorom. Korisnici će svoje Boom Sound i Hi-Res audio slušalice morati povezati preko USB-C utora, dok će za druge vrste morati koristiti adapter.

Uređajem se upravlja preko najnovijeg operativnog sistema Android Nougat 7.0 preko kojeg je presvučena nova verzija HTC Sensea. Takođe, tu je skener otiska prsta.

Iako se čini da HTC pravi još jedan odličan potez nakon svog HTC-a 10, novi stari problem predstavlja cijena koja se kreće oko 550 eura.