Kako će izgledati iPhone 8

Apple kompanija tiho i povučeno razvija iPhone 8 koji će biti zlatno redizajniran u cilju proslave desete godišnjice ovog brenda

Do sada smo imali prilike da čujemo samo glasine o ovom novom modelu. Kako se može načuti u kuloarima raznih hi-tech foruma i pričaonica, ovaj telefon će imati super-napredni ekran, neće imati Home taster i nudiće opciju bežičnog punjenja. Navodno, Apple će lansirati 3 verzije ovog novog modela, pri čemu će jedna imati velike novitete.

Telefon će biti redizajniran u cilju proslave desete godišnjice ovog brenda, a dva modela će imati standardni LCD displej, dok će jedan premium model biti dostupan sa zaobljenim OLED ekranom skoro preko čitave površine, a dobiće i okvir od kovanog nerđajučeg čelika. Nerđajuči čelik je značajno čvršći i tvrđi materijal od najbolje legure aluminijuma 7000, koji se danas koristi za iPhone 7 što znači da će takav mobilni telefon biti otporniji na udarce i ogrebotine. Ako vam aluminijski mobilni padne, velika je vjerovatnoća da će ostati udubljenje u aluminijumu. Nerđajučem čeliku se neće dogoditi baš ništa. Apple je već koristio čelik za iPhone 4s, ali je tada bio izrađen na CNC mašinama.Veličine uređaja će biti 5.5 inča, 5 inča i 4.7 inča.

Anonimni izvor iz ove kompanije kaže da je Apple brend odlučio da će svi modeli ovih dimenzija imati staklene poleđine, što ih odvaja od metalnih kućišta koja su trenutno dostupna. Ne sumnjamo da će biti fantastični, ali ipak, bežično punjenje je ono što nas najviše privlači kod ovih modela.

Neki ljudi kažu da će ovaj telefon imati “wrap around” ekran, koji neće imati ivice, tako da će Apple morati da integriše specijalnu tehnologiju, poput prednje kamere i Touch ID taster direktno u ekran telefona. Samim tim, Home taster postaje dio prošlosti, što je poprilično hrabar potez.

Džoni Iv, glavni dizajner Apple kompanije, želi iPhone koji će izgledati kao komad stakla. To nikako nije iznenađenje, posebno ako znate kako izgleda sjedište ovog brenda, i činjenicu da je Iv učestvovao u njegovom dizajnu. Sve ovo znači da će Apple novitet biti oličenje minimalizma, što će se nekima dopasti. Ako su sve ove prethodno navedene glasine istinite, vjerujemo da će ovaj model biti pravi hit u trenutku kada se pojavi.