Kineski Foton i internet div Baidu predstavili samovozeći kamion

Automatski Foton super kamion bez vozača zadobio je trenutnu pažnju ljudi na izložbi inteligentno povezanih vozila u Šangaju

Super kamion, koji su zajednički razvili kompanija Foton Motors i kineski tehnološki div Baidu, je bio jedan od proizvoda izloženih na izložbi u Šangajskom novom međunarodnom izložbenom centru.

Song Shushan, potpredsjednik Foton Grupe, je rekao kako su Foton super kamioni bez vozača sigurni i kako mogu pomoći u održavanju zdravlja vozača i umanjenju iscrpljenosti. Rečeno je kako se očekuje da će Foton automatski super kamioni bez vozača biti pušteni u masovnu proizvodnju 2025.

Međutim, proći će još neko vrijeme prije nego što se provozaju cestama i posao zadobije puni zamah zbog različitih ograničenja u istraživanju, razvojnim troškovima, politikama i pravilima.

Super kamion je rezultat Fotonovog projekta internet super kamiona.

U junu ove godine, Foton Motor Grupa je izgradila savez za inteligentni povezani super kamion u koji su uključena svjetski poznata poduzeća kao što su Foton, ZF i Cummins. U savez se nadalje uključilo više poduzeća koja se bave internetom i pametnom logistikom, kao što je Baidu, prenosi CRI.