Ideje za male stanove: Iskoristite svaki ćošak

U uređenju prostora veliki izazov su uglovi, koji često ostaju neiskorišćeni, što je nepraktično u malim stanovima

Donosimo vam nekoliko ideja kako da popunite ćoškove i tako uljepšate zapostavljene dijelove doma.

Police su najpraktičniji izbor, jer možete da odložite sitnice koje ne znate gdje biste stavili, a lijepo izgledaju. Lako ćete ih napraviti sami, ispod njih na pod stavite veliku saksiju sa cvijećem da upotpunite utisak. Sjajno će izgledati i ugaona biblioteka, u zavisnosti od broja knjiga, ormari mogu pokriti pola ili cijeli zid. Ili, izložite uramljene fotografije, postere i slike, napravite galeriju.

Ugaona garnitura je zanimljiv izbor. Iako je uglavnom u središtu prostorije, nema razloga da dodatnu manju ne smjestite u ćošak i napravite kutak za čitanje. Potrebna vam je samo fotelja ili „lejzi beg“, lampa i stočić za odlaganje knjiga i šolja za kafu, čaj. Radni sto, televizor i kamin takođe lijepo izgledaju u uglu sobe.

U trpezariji ili kuhinji, ćošak je pravo mjesto za ormarić, u koji možete odlagati posuđe. Za dječju sobu atraktivno i praktično rješenje je šator, jer mališani uživaju u skrivanju, a lako ćete ga skloniti kad ga isprobaju. Takođe možete da okačite u ugao sobe viseću stolicu i uživajte kao da ste na plaži.