Apple i Foxconn proširuju partnerstvo

U cilju ostvarivanja rasta na tržištima kao što su Indonezija i Kina, Apple proširuje partnerstvo sa kompanijom Foxconn, svojim dugogodišnjim proizvodnim partnerom.

Apple navodno želi da radi sa Foxconn-om jer želi da otvori nove istraživačke centre i proširi svoje poslovanje u jugoistočnoj Aziji. Foxconn je proizvođač pod ugovorom sa Apple-om već više od jedne decenije, pa kompanije već imaju doboko razvijeno partnerstvo. To je najveći proizvođač za kompaniju iz Kupertina, tako da imaju velike motive za pokretanje budućih projekata.

Apple-ovo prisustvo u Indoneziji je veoma ograničeno, ali je Foxconn počeo da uspostavlja svoje uporište u toj zemlji prije nekoliko godina. Apple se posebno fokusira na Kinu jer želi da nastavi rast u narednim godinama. To svakako ima smisla imajući u vidu da je Kina jedno od najunosnijih tržišta na svijetu. Početkom ove godine Apple je izjavio da otvara prvi istraživački i razvojni centar u Pekingu, u Zhongguancun Science Park. U izvještaju se napominje da će Apple potrošiti 15 miliona dolara i zaposliti 500 ljudi.