Loreal kupuje brendove kanadskog Valeanta

Francuski kozmetički gigant Loreal je u sklopu gotovinske transakcije u iznosu od 1,3 milijarde dolara, dogovorio je kupovinu tri vodeća brenda za njegu kože kanadske kompanije Valeant Pharmaceuticals International

Riječ je o brendovima CeraVe, AcneFree i Ambi, za koje se Loreal sprema da plati gotovo osam puta više u poređenju sa njihovim ukupnim godišnjim prihodima u visini 168 miliona dolara. Ovom transakcijom namjeravaju da gotovo udvostruče prihode svog američkog ogranka za kozmetiku s fokusom na estetsku dermatologiju.

Francuska kompanija je saopštila da akvizicijom brendova CeraVe, AcneFree i Ambi snažno se upotpunjava Lorealov portfolio brendova.

CeraVe nudi paletu proizvoda namijenjenih njezi kože, uključujući sredstva za čišćenje lica, tonike i ona za zaštitu od sunca, kao i liniju proizvoda za njegu dječje kože. Spada među najbrže rastuće brendove u SAD.

AcneFree nudi proizvode za liječenje akni i čišćenje lica, a Ambi proizvode za potrošače različitih kultura, uključujući one za uklanjanje tamnih mrlja i za izbjeljivanje kože.

Sporazum o kupovini dolazi nakon teške godine za kanadskog proizvođača lijekova, koji se našao na meti kritika zbog snažnog podizanja cijena lijekova i trenutno je pod istragom u SAD zbog navodne manipulacije računima, a protiv izvršnog direktora vodi se istraga zbog sumnji u pronevjeru.