Đoković kupio dva apartmana na Menhetnu

Srpski teniser Novak Đoković kupio je dva apartmana na jednoj od najatraktivnijih lokacija za kupovinu nekretnina, Menhetnu.

Prema navodima „Wall Street Journal-a“ Đoković je kupio dva odvojena dvosobna apartmana, svaki površine 185 kvadratnih metara u objektu izvođača „565 Broome Soho“ u Merzer stritu u južnom dijelu Menhetna, koji je projektovao čuveni arhitekta Renco Pijano.

Stejsi Špilman, direktorka prodaje apartmanskog kompleksa, kaže da je Đoković kupio dva odvojena apartmana na višim spratovima koja nisu blizu jedan drugog, tako da vjerovatno nije imao planove da ih spaja. Ona nije željela da otkrije koliko je Đoković izdvojio za apartmane, ali uobičajena cijena stambenih jedinica na višim spratovima počinje od 5,4 miliona dolara.

Kada apartmanski kompleks bude završen, 2018. godine, imaće dva staklena tornja sa ukupno 115 stambenih jedinica. Prodaja je počela u septembru i trećina stanova je prodata.

Đoković je ranije kupio jedan apartman na Majami Biču, takođe projekat izvođača „565 Broome Soho“, koji je osmislio Renco Pijano.

– Volim dizajn ove dvije zgrade i njihova lokacija je fantastična. I Njujork i Majami su na mojoj putnoj listi svake godine pa će biti uzbudljivo da imam gdje da se stalno vraćam – naveo je srpski teniser.