Virtuelni baštovan u Minecraftu za sat može zaraditi 70 dolara

Back stage

Provodite li puno sati na Minecraft-u i želite li da budete plaćeni za svoju kreativnost?

Očekuje se veliko interesovanje za posao

Zvuči nevjerovatno, ali britanska firma zaista želi da angažuje virtuelne pejzažiste za najprodavaniju igru svih vremena i plaća oko 70 dolara na sat. Kako je izvijestio CNN, ponuda dolazi iz britanske kompanije Whatshed? Oglas nastoji da „regrutuje kolektiv virtuelnih pejzažnih baštovana kako bi pružio profesionalne savjete igračima koji žele da poboljšaju svoj otvoreni prostor tokom igre.“

Potrebne ključne vještine uključuju radno znanje o Minecraft-u, vještine komunikacije, kreativni osjećaj i strast za baštovanstvom na otvorenom. To je remote posao, pa će vjerovatno biti otvoren za podnosioce zahtjeva širom svijeta, a iako nije neophodno, prethodno iskustvo u baštovanstvu je korisno.

Posao od oko 70 USD po satu uključuje procjenu trenutnog podešavanja klijenta i pružanje kreativnih povratnih informacija, stvaranje višestrukih dizajna za bilo kakva potencijalna buduća preuređenja. Uspješni kandidat takođe mora da obezbijedi da klijenti ostanu u okviru svog budžeta, što se vejrovatno odnosi na Minecoin, valutu u igri.

Već sada možete da unajmite ljude putem platformi kao što je Fiverr za stvaranje Minecraft pejzaža. Nema riječi o procesu intervjua, niti o tome koliko dugo će pozicija biti dostupna, ali zainteresovane strane treba da se prijave što pre – očekujte da će mnogi biti zainteresovan za posao.