Delta u Banjaluci pravi City vrijedan 70 mil. eura

Pored beogradskog Delta Planet na 200.000 kvadrata, najvećeg trgovačkog centra u regiji, koji će koštati 200 miliona eura, Mišković počinje sličan i u Banjaluci od 70 mil. eura koji će zaposliti 2.500 ljudi

Delta Holding, u vlasništvu Miroslava Miškovića, najavila je velika ulaganja tokom 2017. godine. Uz početak izgradnje trgovačkog centra Delta Planet u Beogradu, vrijednog 200 miliona eura i trgovačkog centra Delta City u Banjoj Luci (Banjalučko polje), vrijednog 70 miliona eura (radove će izvoditi Integral inžinjering), najviše pažnje izaziva iskorak na tržištu automobila. Delta Auto, takođe članica Miškovićevog holdinga, najavljuje da će na to tržište dovesti električne automobile BMW i3, BMW i8, kao i hibridna vozila, te će otvoriti i servis za vozila ove marke starija od šest godina. Delta Auto grupa prošle je godine povećala prihode za više od 10 posto.

Delta holding inače najviše prihoda ostvaruje od poljoprivrede; samo prošle godine oko 400 miliona eura (što je 54% prihoda holdinga). Delta Agrar ove godine teži  da ostvari izvoz vrijedan 100 miliona dolara, najvećim dijelom prodajom voća i povrća i žitarica.

Jedna od značajnih investicija Delte je i izgradnja hotela Intercontinental u Ljubljani koji će biti otvoren u septembru, a u njega je uloženo 50 miliona eura.  Taj hotel ima četiri sprata ispod i 20 iznad zemlje, kao i bazen smješten na 19. spratu. Deltinim hotelima prošle godine su se pridružili i Holiday Inn i Belexpo centar u Beogradu, dok je Crowne Plaza zabilježila rekordnih 100.000 noćenja. (B.V.)